amnim2.gif
Miklosi_Sle.png
Canvas at 19;36;01.png
car_alu_ii2.PNG

Formatervező művész MA mesterképzési szak

Művész vagy, mérnök és alkalmazott szakember vagy, és továbbképeznéd magad az anyag, a technológia és a forma területén? Összekötnéd a tudásod társadalmi és gazdasági szempontokkal, érdekel a design? Gyere hozzánk a formatervező művész MA szakra.

Mesterképzésünk célja a különféle vizuális/műszaki jellegű alapképzettséggel rendelkező hallgatók továbbképzése, ismeretük és szemléletmódjuk mester szintű továbbfejlesztése a formatervezés területén. Négyféléves képzésünk hozzáférést ad a designgondolkozás elemeihez, a rokon területekhez, a vizuális/műszaki tervezési folyamatokban jártas hallgatóinkat elméleti és gyakorlati szinten továbbfejleszti az önálló és felelősségteljes alkotó folyamatban. A képzésünk során hallgatóink megismerkednek a komplex tervezési folyamatok elemeivel és módszereivel, a csapatmunkában történő tervezéssel és a környezetérzékeny gondolkozással és a döntési mechanizmusok gyakorlatával. A megszerzett tervezési gyakorlat kiegészül etikai, egyéb ember- és társadalomtudományi szempontokkal, így alakítjuk ki az innovatív tervezői gyakorlatot.

A társadalomban aktív, azt formáló szakembereket szeretnénk képezni, akik a biztos szakmai gyakorlatuk mellett kritikai nézőponttal és megfelelő érzékenységgel képesek design problémákat kezelni. A képzést elvégzett hallgatóink a világot tevékenyen formáló design szakemberek, akik kreatív munkájuk mellett – amennyiben ambicionálják –, készen állnak tanulmányainak doktori szintű folytatására és design kutatások kezdeményezésére.