amnim2.gif
Andrasi_Edina_Tengelyentul_csesze.jpg
Miklosi_Uppgradera.png
kepek_2_small.png

Formatervezés BA alapképzési szak

Érdekel az anyag, a technológia és az ezeket a világgal összekapcsoló gondolat? Be szeretnél kapcsolódni egy új, közösségi formatervező-képzésbe? Gyere hozzánk a formatervezés BA szakra.

Célunk olyan formatervezők képzése, akik képesek a különböző design problémákat tárgyakba fogalmazni, kis- és nagysorozatú gyártási technológiákba illeszkedő, lényeglátó megoldással. Fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink tájékozottak legyenek a gyártási- és anyagtechnológiák mellett a jogi, gazdasági, kulturális, szociális és környezeti kihívások területén is, így válnak majd képessé arra, hogy a felmerülő kérdésekre, feladatokra adott válaszaikat integrálni tudják a tervezési folyamatba.

A hatféléves képzés elméleti és gyakorlati ismeretei megalapozzák a formatervező életpályát. A képzésünk fő célja a designgondolkozás kialakítása, hallgatóink esztétikai érzékének erősítése, vizuális műveltségének, önálló gondolkozásának és cselekvésének a kialakítása. A képzésünk során megismertetjük hallgatóinkat a designtörténet főbb elméleteivel, koncepcióival és tradíciójával, a hagyományos és a legújabb anyagok és technológiák spektrumával, az idő- és erőforrás menedzsment alapjaival, a művészeti és designkutatás módszertanával, valamint az analóg és digitális tervezőeszközök használatával. Azt vállaljuk, hogy az itt végzettek eredményesen helyezkedhetnek el az iparág különböző területein, biztonsággal kezdhetik el a formatervező életpályát, illetve a tehetséges és ambiciózus hallgatókat felkészítjük arra, hogy tanulmányaikat a formatervező művész MA képzésen folytathassák.