amnim2.gif

Mesterképzések

Tájékoztató

a Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar Design Tanszék által 2021-ben meghirdetett mesterképzési szakok (építőművész MA, formatervező művész MA, tervezőgrafika MA) felvételi eljárásában a gyakorlati vizsga – interjú – lebonyolításáról.

 • időpont: 2021. június 29. 14 órától

 • helyszín: Győr, Gárdonyi Géza u. 10.

 • regisztráció: 2021. június 29. 14 óra

A mesterképzési MA szakok felvételi eljárásában a gyakorlati vizsgán 99 pont szerezhető (50 pont a portfólióra és 49 pont a személyes interjún), egy további pont pedig a jogszabályban előírt előnyben részesítésért (hátrányos helyzet, gyes, stb.) adható. Így a mesterképzések gyakorlati vizsgáján összesen 100 pont érhető el.
Az interjúra mindenkitől várjuk az eddig készített munkákat bemutató válogatást portfólió, esetleg vázlatfüzet vagy modellek formájában. Az interjú során lehetőség van digitális anyagok bemutatására is.

 • A gyakorlati vizsgára mindenkitől kérünk egy rövid önéletrajzot és egy, a felvételi kóddal ellátott igazolványképet.

Felvételi információk

A Széchenyi István Egyetem Művészeti Kar Design Tanszék a 2021. évi felvételi eljárás keretében 3 mesterképzési (MA) szakot hirdet meg. Az építőművész MA, formatervező művész MA és tervezőgrafika MA mesterszakok állami ösztöndíjas és önköltséges formában is végezhetők. Az egyetemről, a kollégiumi és nyelvtanulási lehetőségekről, a diákhitelről az egyetem felvételi honlapján tájékozódhatsz.

 

A Design Tanszék mesterképzéseire a művészeti alapképzést végzetteken túl azok jelentkezését is várjuk, akik nem rendelkeznek szakirányú művészeti végzettséggel, ilyen jellegű korábbi tanulmányokkal, de művészi tehetséggel bírnak. A felvétel a szakmai munkásságot bemutató portfólió és személyes bemutatkozás – gyakorlati vizsga – alapján történik. A jelentkezés alapfeltétele, hogy rendelkezz felsőfokú végzettséggel – alapfokozatot/főiskolai szintű végzettséget, illetve mesterfokozatot/egyetemi szintű végzettséget tanúsító oklevéllel.

 

Felvételi információk – mesterképzési MA szakok

A művészeti mesterképzési MA szakok felvételi eljárása egy fordulóban – gyakorlati vizsga – történik: 
 

 • A felvételhez szükséges gyakorlati vizsgához a jelentkezőnek előzetesen a szakmai munkásságát bemutató portfóliót és motivációs levelet kell beadnia elektronikus úton. 

 • A gyakorlati vizsga a jelentkezőkkel történő személyes interjúból áll. 

 • A gyakorlati vizsga beosztását a honlapunkon tesszük közzé.

 

A mesterképzési MA szakok felvételi eljárásában a gyakorlati vizsgán 99 pont szerezhető (50 pont a portfólióra és 49 pont a személyes interjún), egy további pontot pedig a jogszabályban előírt előnyben részesítésért (hátrányos helyzet, gyes, stb.) kaphatsz. Így a mesterképzések gyakorlati vizsgáin összesen 100 pontot érhetsz el.

 

A felvételi eljárás során az egyetem nem küld a jelentkezőknek írásos értesítést az alkalmassági és gyakorlati vizsgák időpontjáról és egyéb feltételeiről. A felvételi vizsgák időpontjai, követelményei és a vizsgákkal kapcsolatos minden egyéb részletes tudnivaló a honlapunkon olvashatók – egyes aktuális információkat későbbi, a megjelölt időpontban teszünk közzé.

 

A járványhelyzet időbeni alakulásától függően a felvételi vizsgák időszaka, a feladatok sorrendje, tartalma és teljesítésének módja megváltozhat, az esetleges változásokat a honlapunkon tesszük közzé, ezért kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyeljétek honlapunkat!

 

Mesterképzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is hirdetjük. A 2021/2022. tanévre meghirdetett önköltséges mesterképzési MA szakok önköltség összege 950.000 Ft/félév.

 

Felvételi időpontok – mesterképzési MA szakok
 

 • 2021. március 1. – honlapunkon közzé tesszük az online módon benyújtandó szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének tartalmi, formai és technikai tudnivalókat.

 • 2021. június 14. – a szakmai munkásságot bemutató portfolió és motivációs levél elektronikus feltöltésének határideje.

 • 2021. június 18. – honlapunkon közzé tesszük a személyes interjú – gyakorlati vizsga – szakonkénti időpontját, helyszínét, beosztását.

 • 2021. június 28. – július 2. között – a gyakorlati vizsga lebonyolítása. 

 • 2021. július 22. – a ponthatárok kihirdetése a felvi.hu honlapon.